Heren Oranje terug aan de top?


WK Heren 2018 Italië/Bulgarije

Zondag 16 september won Nederland in de poule met 3-2 van topland Frankrijk. Eerder had Nederland ook al gewonnen van de finalist van 2014: Brazilië. Gaan de heren de dames achterna en gaan ze wederom behoren tot de absolute wereldtop? Deze uitslagen geven alle reden voor veel optimisme. Deelname aan het WK is in die zin al meer dan geslaagd, en wie weet wat – met nog één wedstrijd te gaan tegen Egypte (17 sep 16:00) – de volgende ronde gaat brengen. In totaal zijn er drie poule-ronden, gevolgd door de halve finales en de finale.

Update 4 oktober: Inmiddels is het herentoernooi voorbij met Polen als winnaar. De heren van Oranje eindigden uiteindelijk op de 8e plaats. Een plaats bij de eerste 8 is in velerlei opzichten een belangrijk resultaat (faciliteiten, financieel & sportief).

WK Dames 2018 Japan

De dames van Oranje speelden al op het hoogste niveau mee en moeten hun reputatie weer gaan waarmaken. Op 29 september spelen zij hun eerste wedstrijd tegen Duitsland. Door het tijdsverschil zijn de wedstrijden in de ochtend; globaal van 6:00 tot 12:00.

Waar te zien?

Op Ziggo Sport worden veel wedstrijden uitgezonden, maar als de heren goed blijven presteren zal ook de aandacht bij Studio Sport toenemen. Wedstrijden worden ook regelmatig geüpload op YouTube. Ook kun je een abonnement nemen op alle wedstrijden (livestream van zowel dames als heren WK) voor 19,50 via Volleybal tv: https://welcome.volleyballworld.tv/

Wedstrijdschema’s

Dames:

Link: http://japan2018.fivb.com/en/schedule

Heren:

Link: http://italy-bulgaria2018.fivb.com/en/schedule

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *