Servië wint WK, Nederland 4e plaats!


De Nederlandse dames zijn op het WK in Japan op een vierde plaats geëindigd. Een finaleplaats was dichtbij. Helaas werd de 4e set met 23 – 25 verloren in een partij tegen de latere wereldkampioen Servië. Voor de dames zelf is een vierde plek wellicht wat teleurstellend, na eerder ook vierde te zijn geworden op de laatste Olympische Spelen, maar volleyballiefhebbers hebben genoten van de goede en spannende partijen die afgelopen maand door de meiden gespeeld werden. Ze maakten wederom duidelijk tot de absolute wereldtop te behoren. Tegen alle toplanden werden ook topwedstrijden gespeeld. Met een beetje geluk beëindig je dan een toernooi met een medaille. Alleen in hun slotwedstrijd om de derde plaats tegen China kreeg Oranje geen grip op de wedstrijd.

Met ook de knappe prestaties van de mannen is het WK zondermeer succesvol te noemen voor Nederland. 

Foto en copyright Nederlandse volleybalbond Nevobo

Voor namen en posities spelers klik hier 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *