Huldiging Peter Schaap en ook Henk in het zonnetje


Wethouder Rob Opdam denkt een geschikte plek gevonden te hebben

Afgelopen maandag 13 mei werd Peter Schaap officieel gehuldigd met Nevobo edelmetaal. Peter werd hierbij onderscheiden voor zijn bijdragen als vrijwilliger binnen de vereniging Effect aan de volleybalsport, en bovendien voor zijn vijfentwintig jaar lange carrière als scheidsrechter.

Rob Opdam, wethouder in Heiloo met onder meer sport in zijn portefeuille, reikte hem de eerste onderscheiding uit. Peter Kraakman was namens Effect de tweede die “ezeltje prik” mocht spelen. Hij speldde de tweede onderscheiding op onder toeziend oog van de aanwezige leden van de vereniging.

Peter Kraakman zorgvuldig op zoek voor de bevestiging van de tweede bondsspeld

Even stilstaan, of stilzitten voor de meesten,  bij de lange periode die Peter Schaap actief is geweest binnen de vereniging was zeker op z’n plaats. “Meer dan 25 jaar actief zijn” is een korte zin, maar alle activiteiten waar Peter zich voor ingezet heeft binnen deze jaren vormen samen een enorme stapel werk die hierbij verzet is. Deels natuurlijk voor zijn eigen plezier, bij het spelen van volleybal, maar Peter deed meer. Met zijn gedrevenheid voor de sport en de vereniging zorgde hij ook dat vele anderen in staat waren te kunnen volleyballen. Soms met een zaal vol spelers en publiek in de rol als scheidrechter, maar vaak gebeurde dat ook vrijwel onopgemerkt. Als de sporthal verder leeg was, zoals bij het voor de zoveelste keer weer “even” repareren van de kettingen aan de netten. Als scheidrechter is de waardering die je krijgt vaak al gering, men ziet alleen de vermeende fouten, maar vele andere activiteiten rondom het volleybal die hij verrichtte waren voor velen zelfs geheel aan het oog onttrokken.  Nu Peter stopt zelf actief in een team te spelen, dan ook een verdiend moment om al zijn werk eens voor het voetlicht te brengen en waardering over uit te spreken,

Ratel en een hart van goud (snoep) voor Henk

Geen bondsspeld, maar wel diep in hart gesloten, een ander lid die zijn actieve periode bij Effect afsluit: Henk Kleemans.  Eveneens na een lange carrière is nu ook het eigen shirt van Henk toe aan een tweede leven(“Shirt over, denk aan Henk”). Peter Kraakman schetste een mooi beeld van de activiteit van Henk, als speler maar bovenal in rol van supporter, eveneens met oog voor de schoonheid die de sport te bieden heeft. En minder bekend; Henk behoorde ook tot de vaste jeugdscheidsrechters binnen Effect. Een ratel en snoepdoos moeten Henk nog vele jaren op de tribune kunnen houden. Hopelijk houdt Henk wel zijn conditie op peil zodat het beklimmen van de trap van de scheidsrechtersstoel hem
nog lange tijd naar grote hoogte kan leiden.  Luid applaus dus ook voor Henk.

Leden Effect horen stil de toespraken aan maar zorgden ook voor daverend applaus

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *