Yes, eerste training 2021


Zaterdagochtend 6 maart, het buitenzwembad nog in diepe winterrust. Geen spartelende kleuters in het pierenbadje maar een flinterdun  laagje ijs.  Op het grasveld staan twee verbaasd kijkende nijlganzen. Ze hebben er duidelijk niet op gerekend dat ze begin maart al hun vaste plek moeten afstaan. Even later als vier trainers bepakt met beach-volleybalnetten, ballentassen, pionnen en linten het veld oplopen, vliegen ze onder luid protest weg.

Het was voor iedereen even spannend hoe het zou uitpakken, volleyballen bij deze lage temperaturen, maar de ganzen verlieten hun plek niet voor niets. Na een half uurtje waren er drie velden ingericht en druppelde de eerste jeugdleden binnen. Iets na elf uur kon er begonnen worden met de eerste training, na meer dan twee maanden noodzakelijke stilstand.

Eindelijk… er kon weer gesport worden bij Effect. Spelletjes, oefeningen en natuurlijk volleyballen. Het zag er al snel weer uit zoals we in juni afscheid hadden genomen van het buitenzwembad, inmiddels onze vaste tweede trainingsplek.

Om de eerste training te vieren was er tijdens de pauze, alsof het een echte schaatstocht was, warme chocomel mét kleurrijke donuts. Nu maar hopen dat regen de zaterdagochtend voorlopig overslaat. Dan kunnen we zolang zaalvolleybal nog niet mag, voorlopig toch weer aan de gang. Jammer voor de ganzen maar leuk voor ons.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *