Laatste update Corona & Volleybal Augustus 2021


Er mag weer gesport worden in de zaal. Dit geldt zowel voor de volwassenen als voor de jeugd.

Hieronder volgt een beknopt overzicht van de belangrijkste regels die er gelden in het sportcomplex. Verder staan er links naar aanvullende en meer uitgebreider informatie.

  • Vóór het sporten: de gezondheidscheck:

Als je klachten hebt zoals: koorts, hoesten, neusverkouden en geur- of smaakverlies en ben je niet getest blijf dan thuis en laat je testen. De trainers  houden een aanwezigheidslijst bij. Link: Gezondheidscheck

  • Tijdens het sporten:

Tijdens het sporten is geen 1.5 meter noodzakelijk.

De trainers  houden een aanwezigheidslijst bij.

Buiten het speelveld geldt wel de 1,5 meter regel.

Het advies is  in ieder geval voor en na de wedstrijd of training je handen te reinigen. We zorgen voor de aanwezigheid van ontsmettingsmiddel.

Kleedkamers en douches kunnen worden gebruikt maar ook hier geldt de 1,5 regel. Dit betekent dat de kleedkamers als snel “vol” zijn. Advies: zoveel mogelijk thuis omkleden en douchen.

  • Bezoekers

Bezoekers/toeschouwers op tribune toegestaan, maar ook hier geldt de 1,5 regel en er dient een vaste zitplaats te worden aangehouden. Daarbij geldt een registratieplicht en gezondheidscheck (formulier invullen).

  • Sportcafé

Sportcafé kan gebruikt worden. Hier geldt de 1,5 afstandsregel , een vaste zitplaats is verplicht, en registratieplicht (formulier invullen).

  • Algemeen:

Verder blijven de algemene regels van toepassing zoals vaak handen wassen. Bij klachten:  laat je testen. Hier een link naar het document Verantwoord Sporten

> Vaccinatie & beleid:

Als volleybalvereniging volgen we vanaf de eerste intrede van het coronavirus in ons land de adviezen en regels van de Rijksoverheid en het
RIVM in samenwerking met sportkoepel NOC/NSF, en specifiek voor volleybal de Nevobo. Momenteel worden er geen regels voorgeschreven bij sportverenigingen voor een check of gericht toelatingsbeleid voor mensen die zich niet hebben laten vaccineren. We kunnen er vanuit gaan dat leden weten dat, zoals elders in de samenleving, zij bij het volleybal in contact kunnen komen met mensen die zich niet hebben laten vaccineren. Er zijn voor ons momenteel geen redenen het hierboven beschreven beleid hierop gericht aan te passen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *