Laatste update Corona & Volleybal 28 november 2021


Wederom verdere inperking voor de gebruikers van de sporthal. Naast de reeds bestaande maatregelen is gezamenlijk sporten alleen toegestaan tussen 05:00 en 17:00. Dit betekent dat zowel de training op maandag als de recreatiecompetitie op dinsdag de komende 3 weken geen doorgang kunnen vinden.

Sporten was in de zaal al alleen toegestaan met een geldig corona-toegangsbewijs (CTB). Dit geldt uitsluitend voor sporters vanaf 18 jaar. Verder wordt sterk geadviseerd de basisregels strikter te volgen nu de epidemie weer opleeft. De nieuwe regelgeving voor de sport geformuleerd door het NOC/NSF kun je hier vinden.

Hieronder volgt een beknopt overzicht van de belangrijkste overige regels die er gelden in het sportcomplex. Verder staan er links naar aanvullende en meer uitgebreider informatie.

Publiek:

Vanaf 13 november is er geen publiek meer toegestaan bij de wedstrijden. Voor de jeugd geldt; dat alleen de ouders/begeleiders van de uitspelende teams die ervoor gezorgd hebben dat de kinderen bij de sporthal konden komen, op de tribune mogen plaatsnemen. Daar geldt de 1,5 meterregel plus mondkapje.

  • Vóór het sporten: de gezondheidscheck:

Als je klachten hebt zoals: koorts, hoesten, neusverkouden en geur- of smaakverlies en ben je niet getest blijf dan thuis en laat je testen. De trainers  houden een aanwezigheidslijst bij. Link: Gezondheidscheck

  • Tijdens het sporten:

Met ingang van 28 november is georganiseerde sportbeoefening alleen mogelijk tussen 05:00 en 17:00

Tijdens het sporten is geen 1.5 meter noodzakelijk.

De trainers  houden een aanwezigheidslijst bij.

Buiten het speelveld is het advies de 1,5 meter regel aan te houden.

Het advies is  in ieder geval voor en na de wedstrijd of training je handen te reinigen. We zorgen voor de aanwezigheid van ontsmettingsmiddel.

Kleedkamers en douches kunnen worden gebruikt maar ook is het advies houd je aan de 1,5 regel. Dit betekent dat de kleedkamers als snel “vol” zijn. Advies: zoveel mogelijk thuis omkleden en douchen.

  • Bezoekers

Bezoekers/toeschouwers op tribune toegestaan, maar nu geldt ook voor deze groep dat een geldig corona-toegangsbewijs noodzakelijk is. ook hier geldt het advies de 1,5 regel aan te houden.

  • Sportcafé

Sportcafé kan gebruikt worden tot 20:00. Maar ook hier geldt dat een geldig corona-toegangsbewijs noodzakelijk is en een vaste zitplaats. In dit geval voor iedereen vanaf 13 jaar!

  • Algemeen:

Verder blijven de algemene regels van toepassing zoals vaak handen wassen. Bij klachten:  laat je testen. Hier een link naar het document Verantwoord Sporten

> Vaccinatie & beleid:

Als volleybalvereniging volgen we vanaf de eerste intrede van het coronavirus in ons land de adviezen en regels van de Rijksoverheid en het RIVM in samenwerking met sportkoepel NOC/NSF, en specifiek voor volleybal de Nevobo.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *