Laatste update Corona: 17 januari herstart trainingen!


Vanaf maandag 17 januari kunnen we weer starten met de trainingen. Wedstrijden zijn alleen nog onderling binnen de vereniging toegestaan. Op hoofdlijnen de belangrijkste voorwaarden die gelden bij het sporten:

  • Vanaf 13 jaar is een mondkapje noodzakelijk (niet op het veld tijdens sporten).
  • Voor personen vanaf 18 jaar is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk
  • Nog geen publiek/ouders toegestaan in de zaal. Voor ouders geldt een uitzondering als daar in het kader van de begeleiding een noodzaak voor is.

De nieuwe regelgeving voor de sport geformuleerd door het NOC/NSF kun je hier vinden.

Hieronder volgt een beknopt overzicht van de belangrijkste overige regels die er gelden in het sportcomplex. Verder staan er links naar aanvullende en meer uitgebreider informatie.

De onderstaande informatie is deels verouderd en zal binnenkort worden aangepast. Voor de nieuwste regels wordt verwezen naar het hiervoor genoemde document van het NOC/NSF.

Publiek:

Vanaf 13 november is er geen publiek meer toegestaan bij de wedstrijden. Voor de jeugd geldt; dat alleen de ouders/begeleiders van de uitspelende teams die ervoor gezorgd hebben dat de kinderen bij de sporthal konden komen, op de tribune mogen plaatsnemen. Daar geldt de 1,5 meterregel plus mondkapje.

  • Vóór het sporten: de gezondheidscheck:

Als je klachten hebt zoals: koorts, hoesten, neusverkouden en geur- of smaakverlies en ben je niet getest blijf dan thuis en laat je testen. Link: Gezondheidscheck

  • Tijdens het sporten:

Tijdens het sporten is geen 1.5 meter noodzakelijk.

Buiten het speelveld is het advies de 1,5 meter regel aan te houden.

Kleedkamers en douches kunnen worden gebruikt maar ook is het advies houd je aan de 1,5 regel en draag waar dit mogelijk is een mondkapje. Dit betekent dat de kleedkamers als snel “vol” zijn. Advies: zoveel mogelijk thuis omkleden en douchen.

  • Bezoekers

Bezoekers/toeschouwers op tribune niet toegestaan,

  • Sportcafé

Sportcafé is gesloten.

  • Algemeen:

Verder blijven de algemene regels van toepassing zoals vaak handen wassen. Bij klachten:  laat je testen. Hier een link naar het document Verantwoord Sporten

> Vaccinatie & beleid:

Als volleybalvereniging volgen we vanaf de eerste intrede van het coronavirus in ons land de adviezen en regels van de Rijksoverheid en het RIVM in samenwerking met sportkoepel NOC/NSF, en specifiek voor volleybal de Nevobo.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *